Om os


Velkommen til "Møllens" hjemmeside

Tikøb Korn er en foderstof-forretning eller "landbutik" om man vil, og udbyder et større sortiment indenfor dyrefoder, isenkræm til hobbylandbrug eller have.

Du kan handle her både som privat og erhverv, og vi har helt sikkert hvad du skal bruge, hvad enten det er til den store besætning af køer eller det lille hønse-hold. Har du bare brug for lidt mad til hunden, eller et par nye træsko, er du også velkommen. Kært barn...

...har mange navne som man siger:

 

"Møllen"

”Foderstoffen”

”Tikøb Mølle” 

”Tikjøb Motormølle” -som vi hed i 1930’erne


Det korrekte navn er faktisk TIKØB KORN- & FODERSTOFFORRETNING A/S, men i daglig tale siger vi selv bare "Tikøb Korn", når vi tager telefonen. 

I bund og grund er vi jo egentlig bare ”en blandet landhandel”, eller en "Grovvare-forretning".


Tikøb har 2 møller

Vores mølle er en såkaldt Motormølle. Dette betyder at den er motor-drevet. Til at starte med var det en dieselmotor der drev møllestenen, så der kunne males korn for bønderne i området. Idag er det udelukkende elmotorer der driver maskineriet. Det var i 1933 vores bedstefar Laurits Møller købte grunden og startede sin egen forretning med først mølleri og siden korn og foderstoffer.


Lidt længere nede af gaden ligger en anden mølle (Søgårdsvej 12). Denne mølle er under restaurering og er oprindeligt en Vindmølle fra 1842???. Den kørte med alt maskineri dreven af vindkraft indtil op i 1920/30'erne hvor der blev lagt dieselmotor ind.


De to møller har i årenes løb været forbundet i flere sammenhæng, og er det stadig idag. Kom gerne forbi Tikøb Korn i åbningstiden og få den lange lokalhistoriske forklaring ;-))